Kart utilgjengelig

27. oktober 2021
00:00

Norsk bokmål


Oslo Sameforening inviterer samiske barn og ungdom til filmvisning på Samisk hus i Oslo onsdag 27. oktober.

 

 Oslo Sameforening inviterer samiske barn og ungdom til filmvisning på Samisk hus i Oslo onsdag 27. oktober. Sammen med Internasjonalt Samisk Filminstitutt viser vi filmen «Ainbo – Amazonas vokter» på nordsamisk. Filmen er produsert av Tunche Film og Cool Beans, som har samarbeidet med Shipibo-folket i Amazonas da filmen henter inspirasjon fra deres kultur. Duottar Studio har dubbet filmen til samisk.

Ainbo er en glad og aktiv jente født og oppvokst i en landsby i Amazonas dypeste jungel. En dag oppdager hun at skogen- den dyrebare regnskogen- er truet av ødeleggelse fra grådige mennesker som vil hugge den ned! Ved hjelp av beltedyret Dillo og tapiren Vaca, legger hun ut på en reise for å søke råd og hjelp fra den aller mektigste i Amazonas- den gigantiske skilpadda Motelo Mama. Veiledet av Motelo Mama og med hjelp av sine klønete venner Dillo & Vaca er Ainbo fast bestemt på å redde jungelen og folket sitt før det er for sent.

Filmvisningen er en del av årets markering av Samisk Språkuke i Oslo, og hele programmet for språkuka finnes på Samisk Hus i Oslos facebooksider. Inngang er gratis, og vi byr på popcorn og brus til publikum. Filmen starter kl. 18:00, og dørene åpner 17:30.

Velkommen!