1. Samisk språk som tema hele uken. Ha samisk språk som tema hele uken og legg det inn i månedsplanen (den er i uke 43 hvert år). Legg opp til aktiviteter rundt samisk språk og kultur. Lag en ukeplan basert på tipsene nedenfor som passer dere.
  1. Samiske eventyr. Les samiske eventyr for barna. Det finnes samiske barnebøker både på samisk og andre språk.
  1. Samisk disco. Lytt til joik og annen samisk musikk sammen med barna. Lag en spilleliste på Spoify med samisk musikk og ha samisk dico.
  1. Dans bliMe: Dans til de samiske Blime variantene, du finner de her: https://nrksuper.no/serie/blime/MSUM06001023/sesong-12/episode-4
  1. Spill språkspill. Introduser barna for samiske ord gjennom lek og spill. Enkle hilsener eller farger kan være en god start. Dersom barna snakker samisk, introduser de for de andre samiske dialektene.
  1. Syng barnesanger: Lær barna enkle samiske barnesanger. Sang er en kraftig måte å formidle kultur på. Dere kan også snakke om joik, og høre på forskjellige dyrejoiker.
  1. Bokstavelig moro. Skolegruppa kan lage et samisk alfabet-tog eller andre bokstavspill for å introdusere barna for samisk skrift.
  1. Film- og fortellingstid. Vis filmer eller illustrerte bøker som representerer samisk kultur og liv.
  1. Tegne sameflagget. Tegn sameflagget og lær barna om samenes geografi, dialekter og språkets offisielle status. Det finnes mange ulike dialekter i samisk, snakk med barna om hvilken dialekt det snakkes der barnehagen er.
  1. Lær om samisk kultur. Finn tv-serier eller filmer om barn som lever i samisk kultur og se på disse eller inviter en gjest som kan fortelle noe om samisk kultur. Den samiske kulturen er mangfoldig, velg noe som er relevant der dere holder til.